Sportos és Egészséges Magyarországért Párt,SEM 201

Sportos és Egészséges Magyarországért Párt,SEM 201

Sportos és Egészséges Magyarországért Párt

2018. február 26. - M.I

Sportos és Egészséges Magyarországért Párt

 

Az általános egészségi állapot javulásának, valamint ezzel szoros összefüggésben az oktatás elterjedésének és minőségének javulása okán az elmúlt hetven évben jelentősen növekedett a születéskor várható élettartam. A születésszámok csökkenése, valamint a születéskor várható élettartam emelkedése együttesen járult hozzá ahhoz, hogy a fejlettebb országok, így hazánk társadalma is napjainkra öregedő korfájú, azaz a társadalom gerincét zömében középkorúnál idősebb polgárok alkotják. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az idősek aktív, fizikailag és mentálisan egészséges, megbecsült tagjai legyenek a jövő Magyarország társadalmának. Számukra kulturális, egészségmegőrző, aktív kikapcsolódást segítő programok, klubok szervezését tervezzük. Üdvözlünk és támogatunk minden olyan, a világban egyre népszerűbb kezdeményezést, amely arra irányul, hogy az idősek és gyerekek világát egyre közelebb hozzák egymáshoz (idősotthonok és óvodák kooperációja, pótnagyszülő rendszer).

sem2018part.jpg

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint hazánkban mintegy fél millió fogyatékkal élő ember (mozgássérült, látássérült, értelmi fogyatékos, hallássérült vagy beszédhibás) él. Jelenleg az érintettek mindössze 4 százaléka részesül támogató ellátásban; a napközbeni ellátást nyújtó, számukra fenntartott intézményekben pedig összesen 1, 5 százalékuknak jut hely. Alapproblémának érezzük, hogy a társadalom ép és a fogyatékos tagjai külön intézményrendszerekben szocializálódnak: egymást, egymás életét és gondjait sajnos nem ismerik. Mi az elkülönítés helyett az integrációban hiszünk: olyan integrált és akadálymentesített bölcsődéket, óvodákat, iskolákat és munkahelyeket szeretnénk teremteni, ahol e fenti tényeken változtatni tudnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sportosesegeszsegesmagyarorszagertpart.blog.hu/api/trackback/id/tr9013701170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása